SignalR

SignalR

SignalR is een logische volgende stap in de ontwikkeling van moderne applicaties. Het is een nieuwe ASP.NET bibliotheek, gebaseerd op HTML5 functionaliteit, namelijk WebSockets. SignalR maakt het heel eenvoudig om "real-time" web functionaliteit toe te voegen aan applicaties. Met Server en Client side implementaties.

Het WebSocket protocol is gestandaardiseerd in 2010 omdat er heel veel vraag naar was. Denk aan alle mogelijke social media, waarbij nieuwe informatie "real-time" beschikbaar moet zijn. Door dit protocol is de werkwijze volledig verandert: de server stuurt nieuwe informatie naar de aangesloten applicaties. De applicaties maken zelf geen onnodige herhaalverzoeken naar de server meer. Op deze manier worden ze minder netwerk data intensief. 

Rond 2012 is de nieuwe bibliotheek voor ASP.NET, SignalR, een "out of box" technologie geworden waar op een eenvoudige en betrouwbare manier het WebSocket object van javascript een connectie met de server Hubs heeft. De complexiteit is verborgen in de bibliotheek, zodat de developer minder tijd kwijt is aan de techniek en zich meer kan concentreren op de business logica.

SignalR, aan te raden voor alle WEB API applicaties

Ik vind dat bij implementaties waar SignalR wordt gebruikt de code duidelijker en overzichtelijker is, en de applicaties betrouwbaarder. Bovendien is SignalR toegevoegd tot de nieuwe MVC5 template voor VS 2013 en aan te raden voor alle WEB API applicaties.  

Wil je meer weten over SignalR? Kijk dan hier: SignalR.

Irina Mints - Ontwikkelaar