Visual Studio 2015

Hoogtepunten Visual Studio 2015

Op 20 juli is de nieuwe versie van Visual Studio: 2015 live gegaan met een wervelende launch. Wij hebben hieronder alvast wat leuke en interessante onderwerpen eruit gelicht. Wilt u zien hoe het werkt? We verzorgen ook een tweetal evenementen over de nieuwe mogelijkheden van Visual Studio 2015.
Visual Studio TFS 2015 Launch - DevOps met Azure
Visual Studio 2015 Launch – Cross-platform ontwikkeling met Azure

DevOps – Perftips

Iedereen loopt wel eens tegen performance issues aan. U denkt eens diep na en vraagt zich af hoe die profiler ook alweer werkt in Visual Studio… Zoeken zoeken, uitproberen en na een uur heeft u het werkend, min of meer. Dan moet u de statistieken in duiken om te kijken waar het probleem zit. Kortom, nogal omslachtig. Sommigen werken met eigen timers om te kijken waar het performance probleem zit, ook nogal wat werk. Met Visual Studio 2015 wordt het kinderlijk eenvoudig! De nieuwe functionaliteit heet Perftips en zit standaard ingebouwd. Het wordt opgestart wanneer u een debug sessie opstart! Elke regel code waar u belandt geeft aan wat de executietijd is. U kunt er vervolgens op klikken voor details.

Lees hier meer over Perftips

DevOps – SonarQube

Hoe vaak gebeurt het niet dat u als ontwikkelaar moet uitleggen dat er onderhoud aan de code gedaan moet worden om ook in de toekomst betrouwbaar wijzigingen uit te kunnen voeren? En hoe vaak gebeurt het dat u daar geen toestemming voor krijgt? Vraagt u zich als softwareleverancier af waarom het soms zoveel tijd kost om problemen op te lossen? Waarschijnlijk heeft dit te maken met “technical debt” die het bedrijf in de loop der tijd opgebouwd heeft. “Even een snelle oplossing implementeren, we doen dat later wel op een nette manier”. Dat “later” komt echter nooit. Hier wordt “technical debt” opgebouwd. Om het op te lossen moet het meetbaar en inzichtelijk gemaakt worden. Daar komt SonarQube om de hoek kijken. Al geruime tijd een technologie die erg in trek is bij Java ontwikkelaars, maar Microsoft heeft hard samengewerkt met SonarSource om dit ook beschikbaar te stellen voor het .NET platform. Het resultaat is een geweldige manier om Technical Debt inzichtelijk te maken, maar ook om te laten zien dat het weggewerkt wordt!

Zie voor meer info SonarQube.

Geïnteresseerd? Delta-N kan deze integratie en de adoptie bij de teams realiseren en ondersteunen!

Cross platform

Met Visual Studio een mobiele applicatie debuggen op een Android, iOS of Windows Phone device

Ontwikkelt u voor mobiele apparaten? En heeft u daardoor 3 (iOS, Android, Windows Phone) verschillende applicaties in onderhoud? Dat kost een hoop geld en is ook een risico, wanneer er 3 verschillende codebases zijn die allemaal hun eigen bugs kunnen hebben. Met Apache Cordova is het mogelijk om voor een groot deel een generieke codebase te hebben voor 3 platforms! Daarnaast is het zelfs mogelijk om via een emulator of met behulp van een echt mobiel apparaat te debuggen. U leest het goed, u kunt met Visual Studio 2015 een mobiele app op een iPhone debuggen!

Voor meer informatie over debuggen van mobile applicaties.

Cloud – Application insights

Om de DevOps cyclus mooi rond te krijgen is feedback uit het veld onmisbaar. Maar u wilt toch geen ontwikkelaars toegang geven op het productieplatform. En al zou u dat doen, welke informatie denkt u daar te krijgen? Is dat informatie op basis waarvan u problemen op kunt lossen? Is dat informatie op basis waarvan u de prioriteiten op uw backlog kunt herzien?
Met application insights heeft u bereik tot een technologie waarin dit allemaal voor u geregeld wordt! De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Het gaat te ver om hier de diepte in te gaan, dus we raden u aan het vele (video)materiaal op internet door te nemen. Wilt u ermee aan de slag, laat het ons weten, wij kunnen putten uit eigen ervaring en helpen u graag verder!

Voor meer informatie over Application Insights