Digitaal Factureren met NAv

Digitale Facturatie Nav

4 juli 2016 - Recent hebben wij van één van onze klanten het verzoek gekregen om hun facturering te digitaliseren.  Het bedrijf maakte tot op heden gebruik van facturatie per post. Met de groei van de organisatie nam echter ook het dagelijkse aantal facturen toe en daarmee de behoefte om de facturatie te digitaliseren.

Hoofdonderdelen Digitale facturatie

Front-end applicatie.
Omdat het een interne applicatie betreft was het element eye-candy niet sterk aanwezig en werd er veel gefocust op eenvoudigheid en efficiëntie. Het moest een applicatie worden waarbij aan de linkerzijde een lijst van facturen wordt weergegeven en aan de rechterzijde een voorbeeld van de gegenereerde factuur. De facturen werden dan gecontroleerd en op basis van bevindingen goed- of afgekeurd. Omdat de informatie snel kon wijzigen en wij directe feedback wilden leveren aan de gebruiker hebben wij gebruik gemaakt van het Angular framework.

Web-services vanuit Dynamics Nav
Om de facturen te kunnen genereren moeten er eerst gegevens zijn. Deze gegevens moesten uit het gebruikte financiele systeem komen, Microsoft Dynamics Nav. Deze werden door middel van Nav web-services naar de applicatie gestuurd. Daarnaast moesten de services er ook voor zorgen dat de facturen bij de juiste klanten op Nav worden geplaatst.

Generatie van pdf-bestanden
De pdf-bestanden moesten snel laden en zonder de pagina te verversen worden weergegeven op de applicatie. Hiervoor hebben wij een service ontwikkeld die door middel van xslt-bestanden de gegevens uit de web-services netjes kan visualiseren op een pdf in de huisstijl. Daarnaast is er een achtergrondproces aanwezig die automatisch pdf-bestanden genereert.

Automatisch mailingproces
Wanneer de facturen zijn goedgekeurd moesten deze automatisch worden verzonden naar de klant. Omdat de applicatie de facturen al bij de klanten heeft geplaatst in Nav hoeft deze alleen nog maar verzonden te worden. Hiervoor is een aanpassing gemaakt in een ander door Delta-N gerealiseerd product dat automatisch e-mails verstuurt op basis van een template. Dit product is aangepast om de factuur bij te voegen en te versturen naar de betreffende klant.

Met de oplevering van deze oplossing verwachten we dat het facturatieproces bij de klant een stuk efficiënter, voordeliger en milieuvriendelijker kan plaatsvinden en dat er een eind is gekomen aan al die bergen papier.

Giovanni Paul, developer

Digitale Facturatie 

Giovanni Paul, developer