Build Amsterdam

Op 3 juni was de Microsoft Build 2016 Tour in Amsterdam. Microsoft Build is hét jaarlijkse evenement waarop Microsoft nieuwe ontwikkelingen onthult. Omdat niet iedereen aanwezig kan zijn in San Francisco, is er dit jaar voor het eerst ook een Build Tour. Tijdens deze Tour die wereldwijd 23 steden aan deed worden de highlights van Build getoond. Nadat we eerder op deze plaats de belangrijkste onthullingen van Build besproken hebben, hierbij een korte terugblik op Build Amsterdam.

Build Amsterdam
 
In de keynote werd een overzicht gegeven van de verbeteringen die in de nieuwe versie van Windows 10 en het Universal Windows Platform komen. Kevin Gallo demonstreerde hoe Windows gezichtsherkenning gebruikt kan worden om de gebruiker in te loggen. Ook het toevoegen van Windows Ink en Cortana aan UWP-applicaties wordt voor ontwikkelaars eenvoudig gemaakt. Verder liet hij zien dat met UWP-applicaties gelijk mobile, Xbox, en HoloLens in één keer ondersteund worden.
Voor bestaande Win32/.Net applicaties is het mogelijk om UWP-functionaliteit in te voegen. Zo kan je, met minimale inspanning, toch gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van Windows 10.

Naast de duidelijke focus op Windows 10 waren er nog sessies over Xamarin. Dit is nu, zoals bekent, onderdeel van Microsoft. Tijdens de demo werd getoond dat je bijna alles binnen Visual Studio kan doen, wat weer de focus en productiviteit verbeterd.

Als je meer wilt zien van Build Tour Amsterdam of van Build 2016, kan alle sessies nakijken op Channel9.com

https://channel9.msdn.com/Series/Build-Tour-Amsterdam
https://channel9.msdn.com/events/build/2016