Bootstrap

Als developer houd ik mij bezig met het ontwikkelen van web applicaties. Een ontwikkeling die grote invloed heeft op mijn werkzaamheden is, dat we tegenwoordig steeds mobieler worden. We kunnen en doen steeds meer met onze smartphones en tablets. We verwachten dan ook dat websites en webapplicaties zich aanpassen aan het apparaat waarop we werken. 

Bootstrap voor responsive webapplicaties

Het Bootstrap framework spreekt me aan omdat het een efficiënte manier biedt om je website of webapplicatie responsive op te bouwen. Websites en Webapplicaties die gebruik maken van Bootstrap passen zich automatisch aan aan het scherm van de gebruiker. Dit heet ‘Responsive UI’.

Een voordeel van het gebruik van het Bootstrap framework is dat het compatible is met alle moderne webbrowsers zoals Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari. Hierdoor hoef ik mij als ontwikkelaar geen zorgen te maken over dingen die wel werken in de ene browser, maar niet in de andere. Een ander pluspunt van Bootstrap is, dat het vol zit met standaard componenten. Hierdoor hoef je als webontwikkelaar niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Dit levert naast tijdswinst ook een consistente interface op wat de gebruikerservaring ten goede komt.

Get Bootstrap

Door de vele grafische componenten wordt een consistente look & feel gerealiseerd welke naar wens kan worden aangepast aangezien Bootstrap open source is. 
Ga voor meer informatie en om Bootstrap te downloaden naar: get Bootstrap.

Marcel Trijselaar, developer

Ga naar de overzichtspagina met Development miniblogs.