AngularJS

AngularJS

Een vakman heeft naast goede skills ook een goede tools nodig. In een steeds sneller veranderde wereld waar onze gebruikers steeds meer van ons eisen moeten we als ontwikkelaars daarom vooral onze toolset up-to-date houden. Een tool waarvan je in de markt steeds vaker hoort dat ermee gewerkt wordt is AngularJS. Omdat er in de huisstijl van een klant veel gewerkt wordt met AngularJS, ben ik me in AngularJS gaan verdiepen.

Wat is AngularJS

 AngularJS is een JavaScript-framework dat geheel ontwikkeld is om tegemoet te komen aan de eisen van grote en complexe webapplicaties.

Websites moeten tegenwoordig steeds vaker niet alleen op een computer maar ook op verschillende devices goed, snel en responsive zijn. Waar we vroeger bijna alles serverside konden oplossen, moeten we nu veel meer clientside oplossen. Mijn toolset hiervoor: ASP.net MVC5, jQuery, Bootstrap en AngularJS. 

De voordelen van AngularJS

Niet zo heel lang geleden gebruikte ik nog veel knockoutJs, maar ik ben over op Angular JS. AngularJS is veel uitgebreider dan Knockout, maar tegelijkertijd ook veel minder omslachtig. Met Knockout moet je van te voren een heel viewmodel inelkaar zetten en vervolgens weer expliciet binden. Met AngularJS hoeft dit niet. Het binden via AngularJS gaat veel makkelijker.

Kortom, AngularJS is een krachtig framework die al je clientside programmering een stuk eenvoudiger maakt.

Kijk hier voor meer informatie over AngularJS.

Nico Jansen, ontwikkelaar